Workshop Positief Ouderschap, voor bewuste, aanstaande ouders


De workshop Positief Ouderschap helpt je bij de ontdekkingstocht naar jouw aanstaande vader- of moederschap en heeft als doel om je emotioneel voor te bereiden op het ouderschap. Jouw ouderschap is immers al begonnen…

We willen allemaal niets liever dan het beste voor onze kinderen. Dat begint vaak al voor de zwangerschap, maar zeker tijdens de zwangerschap. Je past je levensstijl aan door gezonder te leven, je koopt allerlei boeken over zwanger zijn en over baby’s, je richt de babykamer in met alles wat een baby nodig heeft, je bedenkt een naam en je gaat een geboortekaartje uitzoeken. Verder ga je regelmatig naar de verloskundige voor een medische check up en ga je starten met zwangerschapsgym of yoga. Maar hoe bereid je je voor op de grootste verandering in je leven, het vader- en moederschap? Deze voorbereiding op het ouderschap en de opvoeding, met daarbij aandacht voor de emotionele aspecten, is niet vanzelfsprekend, en dat is bijzonder, want dat zou het eigenlijk wel moeten zijn.

Zo blijkt er een relatie te bestaan tussen tussen het zelfvertrouwen van de ouder over zijn/haar opvoedvaardigheden en het stimuleren van een positieve ontwikkeling bij het kind. Ook de veranderingen in de relatie als gevolg van het vader- en moederschap is een feit. Het is belangrijk dat jonge ouders zich ervan bewust zijn dat hun relatie in een kwetsbare periode verkeert.

Daarom de workshop Positief Ouderschap.
De workshop bestaat uit twee bijeenkomsten van twee uur. De volgende onderwerpen zullen aan bod komen:

Bijeenkomst 1
- hoe is het om straks een kind te krijgen
- wat voor vader/moeder wil je zijn
- wat neem je mee uit je eigen opvoeding

Bijeenkomst 2
- terugkoppeling van bijeenkomst 1
- hoe denken jij en je partner over de opvoeding
- het ontdekken van jouw opvoedskills

Locatie

De workshop zal gegeven worden in de praktijk aan het Maarland NZ 87 in Brielle.
Informeer via het contactformulier naar de eerst volgende data van de workshop.

Kosten

De kosten voor de workshop zijn €49,- Kom je samen met je partner dan betaal je €85,-


Aanmelden

Meld je via onderstaand formulier aan voor de workshop: Workshop Positief Ouderschap, voor bewuste, aanstaande ouders.

Site by Alsjeblaft!