04 september 2016

Frisse start na de zomer

Ken je dat? Opstartproblemen na de zomer? Om weer je ritme en balans te vinden van gezin, werk, sociale verplichtingen? Vaak heb je de tijd nodig om de vakantieflow los te laten en je ritme weer te vinden. Alhans, ik wel…….

Veel mensen vinden fijn om weer structuur te hebben. Waarom is het hebben van structuur dan zo fijn? Structuur biedt houvast en zorgt voor duidelijkheid en overzicht. Houvast, duidelijkheid en overzicht zorgen vervolgens voor een kader, van waaruit je gemakkelijker weer kunt inspelen op wat de omgeving van je vraagt, wat vervolgens  weer zorgt voor meer energie en een heldere geest en een scherpe waarneming. Echter, het loslaten van je dagelijkse kader, zoals in een vakantie gebeurd, kan ook weer energie geven en kun je je geest weer even opnieuw op scherp zetten. Dus even tijd voor jezelf is gewoon belangrijk en noodzakelijk, in welke vorm dan ook! Zo probeer ik ieder jaar een aantal dagen alleen naar Texel te gaan, om tot mezelf te komen, om los te komen van alle invloeden vanuit mijn omgeving, om weer even helemaal in contact met mezelf te kunnen komen. Maar ook om nieuwe uitdagingen tegen te komen en dan vervolgens te ontdekken dat ik meer kan dan dat ik dacht. Zo vond ik het bijvoorbeeld voor mezelf een enorme overwinning om mijn auto op de veerboot te rijden en om alleen de vuurtoren op te klimmen, terwijl ik hoogtevrees heb. Als mijn partner toen bij mij was geweest, was ik hoe dan ook terug gevallen op hem, had ik hem de auto op de veerboot laten rijden en had ik hem voorop laten lopen bij de vuurtoren. Dan was ik niet bij mijn eigen kracht gekomen.
Hoe doe jij dat in jouw relatie, ben je iemand die het voortouw neemt of ben je juist iemand die volgt? En wanneer er sprake is van kinderen, hoe doe je dat met je kinderen? Laat je ze zichzelf ontdekken door ze ruimte te geven?

Het leven blijft een ontdekkingstocht, ongeacht je leeftijd. Zie de mogelijkheden die het biedt om in je eigen kracht te komen of om je kinderen in hun kracht te laten komen. Dus gun jezelf naast de dagelijkse structuur ook momenten om eens linksom af te slaan daar waar je altijd rechtsaf sloeg, alleen al om te ontdekken wat dat je brengt en wat dat ook voor je kind kan betekenen.

Site by Alsjeblaft!