Mireille Matti

achter de schermen bij therapie bij Matti


‘Ik heb geen speciaal talent. In ben slechts nieuwsgierig’
Albert Einstein

Ik ben Mireille Matti.
Na mijn opleiding Psychodiagnostiek ben ik jarenlang werkzaam geweest binnen de forensische hulpverlening en heb daar met zowel volwassenen als jeugd gewerkt.
In 2004 ben ik begonnen met de opleiding voor integratieve kindertherapie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Naast deze intensieve 4-jarige opleiding heb ik mij gespecialiseerd als relatietherapeut. Tevens ben ik gecertificeerd EMDR-therapeut (Eye Movement Desensitization and Reprocessing). Door het volgen van verschillende na- en bijscholingen ben ik mij de afgelopen jaren meer gaan richten op therapie voor volwassenen.

Ik geloof in verbinding, uiteindelijk zijn wij als mens allemaal op zoek naar verbinding, met ons zelf, met anderen en met de wereld om ons heen. Maar wat nu als je de verbinding op een van deze lagen kwijt bent geraakt? Als therapeut ga ik op zoek met de clienten naar de omstandigheden die zorgen voor de verstoring in de verbinding.

In mijn werk bekijk ik de problematiek veelal vanuit het systeem: systemisch werken is een manier om inzicht te krijgen in jouw eigen plek in een systeem, welk systeem dan ook, en je verhouding met de anderen in dat systeem. Het leert je waar belemmeringen zitten en waarom je steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag dat je belemmert in je ontwikkeling en groei.

Met respect naar ieders verhaal zorg ik voor veiligheid die van essentieel belang is om kwetsbare pijnpunten aan te snijden. Altijd met een luisterend oor, vanuit rust, begrip en inleving.

Site by Alsjeblaft!