Wandelsessies


De natuur levert een belangrijke bijdrage aan het bij de kern komen van hulpvragen. Het helpt je om (weer) je ‘ware’ natuur te herkennen.
Door de afwisselende omgeving wordt het relativeren bevorderd. Beelden zeggen meer dan woorden en doorbreken daarmee de vastgeroeste (denk)patronen waar we vaak mee kampen.

In de natuur word je fysiek gedwongen om helemaal aanwezig te zijn. Je zintuigen worden namelijk vanzelf geprikkeld en je wordt alerter. De geluiden, de kleuren, de geuren en de wind langs je huid, dit draagt allemaal bij aan een groter bewustzijn van jezelf. Je kunt niet anders dan uit je hoofd gaan. Hierdoor voel je meer, waardoor je dichter komt bij wat je werkelijk wilt, in plaats van wat er bedacht was door je hoofd. Door in beweging te komen zal je meer connectie met je lijf gaan voelen. Je verstand en gevoel komen hierdoor meer in balans.
Het mooie van de natuur is dat de natuurlijke metaforen en symbolen bewust en onbewust inzicht geven, waardoor jouw bewustwording sneller en gemakkelijker gaat. Hoe is het bijvoorbeeld om te ervaren op een onbekend pad te lopen of om om te draaien als een richting niet goed voelt, terwijl je wellicht meer het type bent die ‘gewoon doorgaat’, ook al voelt het niet goed?

Wandelsessies zijn er voor verschillende trajecten. Voor individuele- en relatievraagstukken, maar ook voor trajecten op gebied van werk en loopbaan.
Elke wandelsessie vormt een afgerond geheel zodat één sessie al een merkbaar positieve uitwerking heeft op de verschillende gebieden die in jouw leven spelen. Samen bepalen we aan het begin van de wandeling bij een kopje thee in het theehuisje met welke concrete hulpvraag je de wandeling start, zodat jij na een uur in de natuur te zijn geweest tot nieuwe inzichten bent gekomen.

Site by Alsjeblaft!